DP Macerat 08 200 ml (M08)


Na zalihi


179,99 kn


Uljni macerat ivanjskog cvijeća (Galium verum) u 100% hladno prešanom ulju oraha (Juglans regia). Suha tvar predstavlja 20% volumnog udjela macerata; 1:5 volumnih udjela.Macerat 08

Uljni macerat ivanjskog cvijeća (Galium verum) u 100% hladno prešanom ulju oraha (Juglans regia). Suha tvar predstavlja 20% volumnog udjela macerata; 1:5 volumnih udjela.

 Svaka znanost neprestano se razvija pa tako i znanost o poznavanju i djelovanju ljekovitog bilja. Istraživanja učinkovitosti bilja i klinička ispitivanja svakodnevno nam šire obzore te je na nama da ljekovito bilje iskoristimo na najbolji i najprirodniji mogući način. Ljekovito bilje možemo koristiti na mnoge načine. Možemo ga preliti vrućom vodom ili ga u njoj prokuhati i tako dobiti dekokt, infuz ili jednostavno rečeno čaj. Isto to bilje možemo potopiti u alkohol i dobiti tinkturu. Treći način ekstrahiranja aktivnih ljekovitih principa „duše“ same biljke je izrada uljnih macerata. Dobivaju se tako da se ljekovito bilje potapa u hladno prešano ulje i pritom biljke, tijekom  četrdesetak dana, otpuštaju svoje ljekovite tvari u ulje. Kako mi za macerate koristimo hladno prešana ulja koja sadrže esencijalne masne kiseline pa i eterično ulje poput timokinona i shodno  tome sama po sebi imaju određenu funkciju, u slučaju macerata javlja se određena sinergija koja zbraja ljekovita svojstva samog bilja, ali i ulja u kojem je to bilje macerirano.

Svojstva Matičnjak Essentia macerata potječu od kombiniranog djelovanja više sastavnica koje su odabrane na temelju višegodišnjeg iskustva u izradi ljekovitih biljnih pripravaka. Prilikom izrade naših macerata usvajamo princip u kojemu je cjelina važnija od sastavnih dijelova.

UPUTE ZA UPOTREBU:

Uzimati do tri čajne žličice dnevno prije obroka

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 20°C.

Specifikacija Vrijednost

Dodajte recenziju


Nedavno pogledani proizvodi

Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.