DP Macerat 07 200 ml (M07)


Na zalihi


179,99 kn


Uljni macerat matičnjaka (Melissa officinalis) i odoljena (Valeriana officinalis) u u jednakim dijelovima suhe tvari u 100% hladno prešanom ulju sikavice (Silybum marianum). Suha tvar predstavlja 20% volumnog udjela macerata; 1:5 volumnih udjela.Macerat 07

Uljni macerat matičnjaka (Melissa officinalis) i odoljena (Valeriana officinalis) u u jednakim dijelovima suhe tvari u 100% hladno prešanom ulju sikavice (Silybum marianum). Suha tvar predstavlja 20% volumnog udjela macerata; 1:5 volumnih udjela.

Svaka znanost neprestano se razvija pa tako i znanost o poznavanju i djelovanju ljekovitog bilja. Istraživanja učinkovitosti bilja i klinička ispitivanja svakodnevno nam šire obzore te je na nama da ljekovito bilje iskoristimo na najbolji i najprirodniji mogući način. Ljekovito bilje možemo koristiti na mnoge načine. Možemo ga preliti vrućom vodom ili ga u njoj prokuhati i tako dobiti dekokt, infuz ili jednostavno rečeno čaj. Isto to bilje možemo potopiti u alkohol i dobiti tinkturu. Treći način ekstrahiranja aktivnih ljekovitih principa „duše“ same biljke je izrada uljnih macerata. Dobivaju se tako da se ljekovito bilje potapa u hladno prešano ulje i pritom biljke, tijekom  četrdesetak dana, otpuštaju svoje ljekovite tvari u ulje. Kako mi za macerate koristimo hladno prešana ulja koja sadrže esencijalne masne kiseline pa i eterično ulje poput timokinona i shodno  tome sama po sebi imaju određenu funkciju, u slučaju macerata javlja se određena sinergija koja zbraja ljekovita svojstva samog bilja, ali i ulja u kojem je to bilje macerirano.

Svojstva Matičnjak Essentia macerata potječu od kombiniranog djelovanja više sastavnica koje su odabrane na temelju višegodišnjeg iskustva u izradi ljekovitih biljnih pripravaka. Prilikom izrade naših macerata usvajamo princip u kojemu je cjelina važnija od sastavnih dijelova.

 UPUTE ZA UPOTREBU:

Uzimati do tri čajne žličice dnevno prije obroka

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od dvanaest godina.

Silimarin kompleks u dnevnoj dozi (15g pripravka): 81mg.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 20°C.

Specifikacija Vrijednost

Dodajte recenziju


Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.