BR brašno vinifere 500 g (BR04)


Na zalihi


31,24 kn


Brašno za funkcionalni kruh bez glutena, kvasca i aditiva s manje ugljikohidrata a više proteina i antioksidanasa.Ovo funkcionalno brašno namijenjeno je kućnoj izradi kruha ili tijesta. U smjesu za domaći kruh dodana je opna crnog grožđa u prahu. Prah je dobiven mljevenjem opne crnog grožđa koja je prethodno postupno osušena na niskoj temperaturi, kako bi se pri kasnijoj termičkoj obradi kruha ili tijesta u prahu sačuvali svi vrijedni sastojci, koji ovaj proizvod čine kvalitetnim i pouzdanim izvorom prirodnih antioksidanata. Visoki sadržaj lješnjaka u ovom brašnu će doprinijeti ne samo dobrom okusu nego i samoj funkcionalnosti. Lješnjak je važan izvor i aminokiseline arginina. Nar je biljka koja sadrži punicičnu ili omega 5 kiselinu te je izvrstan izvor polifenola i antioksidanasa. Integralno brašno prosa je bez glutena, proso je takozvana „ para“ žitarica, odnosno nije prava žitarica. Tako smo priredili idealnu sirovinu za kruh, tjesteninu ili kolač sa smanjenim sadržajem glutena, povećanim sadržajem bjelančevina, minerala, vitamina, vlakana i antioksidanasa.

Sve u svemu, od ovakvog se brašna pravi stvarno dobar kruh. Naravno da kruh od ovakvog brašna koje nema glutena, aditiva neće imati onu poznatu prhkost i rastezljivost pa ni okus klasičnih pekarskih proizvoda. Ipak, ako je ovako zdravije, isplati se probati i naviknuti na nešto novo.

Sastojci: 3% odmašćeno brašno sjemenki nara, 7% sušena opna crnog grožđa, 10% odmašćeno brašno jezgre lješnjaka i 80% brašno integralnog prosa

 

Specifikacija Vrijednost

Dodajte recenziju


Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.